Krastavac

Zašto trebamo jesti krastavac?

Krastavac čini 90 posto vode - hidriraju organizam, obiluje mineralima koji blagotvorno djeluju na organizam.

Sadrži velike količine antioksidansa, a njegovo detoksikacijsko djelovanje pomaže kod kamenca u bubrezima.

Obiluje vitaminima A, B i C, sadrži kalij, magnezij i silicij koji su neophodni za lijepu kožu. Niskog je glikemijskog indeksa.

Pomaže u snižavanju kolesterola, uništava bakterije usne šupljine (loš zadah i upale), jača kosu i nokte (silicij i sumpor), poboljšava pamćenje i čuva živčane stanice od posljedica starenja. Smanjuje rizik od raka dojke, maternice, jajnika i prostate Pozitivno utječe na probavni sustav te ublažava nervozu i smanjuje negativne posljedice stresa.

Sastav krastavca (100g)

Energetska vrijednost 100g svježeg oguljenog krastavca iznosi 12 kcal / 52 kJ
Ugljikohidrati 2,16%
Proteini 0,59%
Masti 0,7%